Omgeving


De entree van onze toegangsweg ligt aan de van Harinxmaweg, recht tegenover het Hotel/Restaurant Het Witte Huis. www.wittehuisolterterp.nl
Dit kruispunt is ook het fietsknooppunt nr. 92. www.fietsknooppuntennetwerk.nl
Fietsen zijn te huur bij www.Best2wielers.nl

De toegangsweg is een onverharde weg afgebakend door grote eikenbomen en aan het einde van deze weg ligt het Gastenverblijf de Witte Pauw. Ook het middeleeuwse kerkje van Olterterp ligt hier verscholen achter grote beuken, eiken en linden.

Op loopafstand ligt de Golf en Countryclub Lauswolt www.golfclublauswolt.nl en op fietsafstand het dal van het Koningsdiep en het Friesch/Drentse Wold.
Het Fryske Gea www.fryskegea.nl (klik op natuurgebieden) de natuurbeschermingsorganisatie van Friesland is onze naaste buur.

Voor een exclusief etentje bevelen we het restaurant Lyfs aan, Hoofdstraat 73 in Beetsterzwaag; www.lyfs.nl

Hotel/Restaurant het Witte Huis ligt op loopafstand en ook hier kun je heerlijk eten en drinken.

Het gastenverblijf ligt midden in de bossen, zodat u voor de start van een wandeling of fietstochtje alleen maar de deur achter u dicht hoeft te doen.

De Witte Pauw ligt daar waar Friesland, Drente en Groningen bij elkaar komen en het is dus een ideale uitvalsbasis om de drie provincieen en hun hoofdsteden te bezoeken.

Olterterp/Beetsterzwaag ligt midden in de Friesche Wouden . Het adellijke hart van Friesland. De prachtige tuinen en overtuinen, enkele van de 19e eeuwse tuinarchitect Roodbaard, en de prachtige klassieke panden in de Hoofdstraat van Beetsterzwaag, getuigen van een rijk en smaakvol verleden.
www.beetsterzwaagnatuurlijk.nl

wandelen in omgeving:

poezieroute Wijnjeterperschar, Wijnjewoude.
Bakkeveense duinen.
Bakkeveen de Slotplaats.
Het Koningsdiep Himrikerpaed.
Fochteloerveen Veenhuizen
Kraanvogels in het Fochteloerveen.
Compagnonsbossen Fochteloerveen
Natuur Ketliker Skar It Fryske Gea


De galerieen, de kunstwinkeltjes, de sneupwinkeltjes en de niet te versmaden eetgelegenheden, maken van een verblijf in Beetsterzwaag een bijzondere gebeurtenis.
www.lanterfanten.nl


Telefoon
06 102 456 66
0512 358733


Adres
Achterwei 13
9246 TL Olterterp

Website ontwerp en beheer door Erik van het Schip